joi, 14 ianuarie 2010

Ardei iuti murati

























Ingrediente:

  • 1 kg ardei iuti
  • 3 linguri de zahar
  • 2 l apa
  • 2 l otet
  • 3 linguri sare
  • boabe de mustar
  • foi de dafin

Mod de preparare

Ardeii se spala si se aseaza in borcane, apoi se pun boabele de mustar si foile de dafin.

Se amesteca apa, otetul, zaharul si sarea, se amesteca pana ce se topesc zaharul si sarea, apoi se toarna peste ardeii din borcane.

Se pune capacul pe fiecare borcan.

Daca doriti ca ardeii sa nu fie asa de iuti se pun 3 linguri de zahar (sau chiar mai mult), iar daca doriti sa fie mai iuti se pune doar 1-2 linguri de zahar.

Mi-am adus aminte de reteta ardeilor iuti murati chiar acum, deoarece au mare trecere in acest sezon. Se consuma alaturi de ciorbe, fripturi, obligatoriu langa ciorba de burta.

Este o reteta foarte simpla si ieftina, pe cand in comert un borcan de ardei iuti murati se vand la pretul de 5-7 ron, iar la restaurant o bucata de ardei iute murat costa 1,5-2 ron.

Toamna trecuta am cumparat un kilogram de ardei iuti la pretul de 5 ron, din care mi-au iesit 5 borcane de muraturi. Deci merita din plin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu