joi, 14 ianuarie 2010

Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos


Ingrediente:

  • 300 grame ciocolata neagra
  • 250 mililitri ulei
  • 500 mililitri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • 300 grame zahar
  • 3 bucati oua
  • 100 grame nuca de cocos
  • 600 grame faina
  • 3 linguri cacao
  • 150 grame unt

Mod de preparare

Blatul: mixam oule cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam uleiul si mixam in continuare. Urmeaza laptele, cacaoua, praful de copt si faina. Se obtine un aluat care seamana cu o crema de ciocolata. Se coace blatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, aprox 20 - 25 minute la foc mediu. ( cantitatile sunt pentru tava cea mai mare de la cuptor ). Glazura de ciocolata: ciocolata de menaj se topeste cu untul in baie de aburi. Blatul racit se taie cuburi care se trec prin glazura de ciocolata si apoi prin nuca de cocos. Prajitura se tine in frigider pana la servire pentru a se intari ciocolata. Este o prajitura simpla si ieftina, dar de efect !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu