joi, 14 ianuarie 2010

Tort de Craciun 2009



















Ingrediente:

  • 6 oua
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri faina
  • 5 linguri apa
  • 1/2 praf de copt
  • 600 ml frisca lichida
  • iaurt de fructe (150 g)
  • 250 g branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • fructe pt ornat

Mod de preparare

Dupa masa imbelsugata de Craciun ne-a cazut bine un tort cu crema pufoasa si deloc gretoasa. Incepem cu blatul: albusurile se bat spuma tare, se adauga 5 linguri de apa si zaharul si se mixeaza pana ce se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, faina si praful de copt. Se coace blatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina . Cand s-a racit blatul se taie in 3. Crema de branza: branza de vaci se mixeaza bine cu zaharul vanilat, apoi se adauga 200 ml frisca si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema fina si destul de tare ( la aceasta operatiune am folosit blenderul, astfel zaharul s-a topit mult mai repede). Crema de fructe: 200 ml frisca se mixeaza cu iaurtul de fructe, se va obtine o crema tare. Am folosit un iaurt de capsuni, crema a iesit roz deschis. Mai intai am folosit crema de branza, pe urma crema de fructe. Am ornat tortul cu restul de 200 ml frisca si fructe: felii de kiwi, mandarine si lamaie. Tortul a fost un real succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu