joi, 14 ianuarie 2010

Tort padurea neagra

Ingrediente:

  • 3 bucati oua
  • 250 grame faina
  • 300 grame zahar
  • 120 mililitri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 250 mililitri lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1000 mililitri frisca
  • 1 conserva visine

Mod de preparare

Se bat cu mixerul 3 oua intregi cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi: laptele, faina cernuta cu cacao si praful de copt. Se coace blatul in tava unsa si tapetata cu faina aproximativ 20-25 minute, se face testul cu scobitoarea. Pentru crema: se bate frisca cu mixerul, cand e tare se adauga iaurtul si zaharul vanilat. Va iesi o crema foarte tare. Cand blatul este racit, se taie in 2 si se umple cu crema de frisca peste care se pun visine din compot, fara samburi. Se apasa cu mana pentru a intra visinele in crema. Se pune cealalta jumatate a blatului si se orneaza cu glazura de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu