sâmbătă, 11 decembrie 2010

Cornulete cu rahat



Ingrediente:

  • 1 cana lapte
  • 1 cana untura topita
  • 1 cub drojdie (50 g)
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • faina
  • rahat
Drojdia se dizolva in lapte, se adauga untura, zaharul vanilat, praful de copt si faina, cat cuprinde, se framanta pana se obtine un aluat maleabil.

Fara a se lasa la crescut, aluatul se intinde intr-o foaie subtire, se aseaza un rand de bucati de rahat, se ruleaza si se taie cu un cutit ascutit cornuletele (eu am folosit rola de taiat pizza).
Aluatul se poate imparti in 2 pentru a lucra mai usor.

Se coc fursecurile la foc mediu pana se rumenesc, si cat sunt inca fierbinti se dau prin zahar pudra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu