vineri, 14 ianuarie 2011

Pui pe sticla




Avem nevoie de :

  • 1 pui intreg (de preferinta intre 1000 - 1500 g)
  • 1/2 pachet " Condimente pentru pui "
  • cateva linguri ulei
  • 1 borcan mic de 400 ml
Puiul se curata si se spala bine, apoi se sterge cu un prosop de bucatarie.
Condimentele pentru carnea de pui se amesteca cu cateva linguri de ulei si cu ajutorul unei pensule se unge puiul cu pasta obtinuta. Sau se poate unge puiul doar cu ulei si apoi se presara condimente dupa preferinta.
Borcanul se umple pana la jumatate cu apa si se aseaza peste el puiul condimentat.

Se aseaza borcanul + puiul pe o tava in care s-a pus apa si se da la cuptor la foc mare / normal timp de vreo 2 ore, pana ce se rumeneste frumos carnea.
Dupa ce se evapora apa din tava si mai adauga cate o cana de apa.

Dupa ce puiul este gata, eu mai dau drumul vreo 5 minute la flacara de la rotisor pentru a se rumeni mai tare.



Puiul pe sticla l-am servit cu cartofi prajiti, mujdei de usturoi si muraturi.

Pofta buna !

Un comentariu:

  1. Foarte bun. Si noua ne place mult puiul facut asa!!!
    Si ne mai place si asa foarte mult: http://biancams76.blogspot.com/2009/11/pui-la-tava.html e excelent!!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere