sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Paste tagliatelle cu sos alb



Cantitatile sunt orientative si se modifica in functie de numarul de persoane pentru care gatiti.

Ingrediente ( pentru 2 portii ) :
  • paste tagliatelle ( nu am cantarit )
  • 1 ceapa mica
  • sunca presata 
  • ciuperci ( aproximativ 300 g )
  • ulei
  • lapte
  • faina
  • branza topita ( la tub )
  • sare, piper
Pastele se fierb in apa cu putina sare, se spala in apa rece si se strecoara.
Pentru sosul alb : ceapa se curata si se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei. 
Se adauga ciupercile taiate felii subtiri si se calesc impreuna pana ce scade sucul lasat de ciuperci.
Adaugam sunca taiata fasii subtiri, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic pana sunt gata ciupercile.
 Punem lapte peste ceapa+ ciuperci ( in functie de cat de mult sos vrem sa obtinem ), eu am adaugat o cana de lapte si jumatate de tub de branza topita ( 60 grame ), lasam sa dea in clocot.
Amestecam faina cu putin lapte ( am pus o lingura mare de faina la 1 cana de lapte ) si turnam peste sos amestecand continuu. Lasam la fiert pana se ingroasa sosul.
Potrivim gustul cu sare si piper, adaugam pastele si mai lasam sa dea un clocot.
La final presaram patrunjel tocat.

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu