miercuri, 21 decembrie 2011

Stelute cu cafea ness



  • 100 g nuci macinate fin
  • 275 g faina
  • 200 g unt rece
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura mare cacao
  • 2 plicuri cafea ness
  • 1 praf de sare
In faina cernuta se pune untul taiat cubulete mici, se framanta aluatul pana se incorporeaza untul, apoi se adauga: nucile macinate, galbenusul, zaharul pudra, cacaoua, nessul si sarea, se framanta aluatul pana se leaga bine compozitia, se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 30 de minute.
Se intinde aluatul intr-o foaie de 0.5 cm si se decupeaza stelute de diferite marimi.
Fursecurile se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu timp de 10 minute.

Apoi se lasa la racit si se orneaza cu ciocolata topita sau pasta de zahar praf : 3 - 4 linguri mari de zahar pudra se amesteca cu zeama de lamaie pana se obtine o pasta usor de intins peste fursecuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu