luni, 21 martie 2011

Trandafiri din pasta de lapte praf





Avem nevoie de :

  • miere sau energizant
  • lapte praf
  • colorant alimentar
Intr-un bol am pus o lingura de miere, am adaugat o lingura mare de lapte praf si am amestecat bine.

Laptele praf trebuie sa fie foarte fin, altfel se va crapa pasta de lapte praf; eu am macinat laptele praf cu rasnita de cafea.

Se adauga pe rand cate o lingura de lapte praf amestecand bine cu lingura. Cand amestecaul devine suficient de tare, incepem sa framantam cu mana.
Trebuie sa adaugam lapte praf putin cate putin si sa framantam bine de tot aluatul.
Continuam asa pana obtinem o pasta maleabila, care nu se lipeste de maini.

Se poate colora pasta de lapte praf folosind colorantii alimentari (de preferat ar fi sa folosim coloranti sub forma de pasta, se incorporeaza mult mai usor decat colorantii lichizi).

Pentru a modela trandafirii, am folosit tehnica ce am vazut-o pe multe bloguri culinare :

- se formeaza 7 - 8 bilute de dimensiuni crescatoare ;
- se invelesc in folie alimentara si se intind / aplatizeaza cu ajutorul unei linguri;
Daca petalele se lipesc de folie, atunci aluatul nu este suficient de tare si mai trebuie adaugat putin lapte ptaf.
- se formeaza mijlocul trandafirului, o bobita alungita sub forma de lacrima, care se infige intr-o scobitoare;
- in jurul acesteia se vor prinde petalele, apasand usor ;
- se aranjeaza petalele si marginile si trandafirul astfel modelat, infipt in scobitoare, se lasa intr-un loc racoros si uscat pana se usca, pur si simplu am infipt scobitoarea cu trandafirul intr-un mar, la fel de bine se pot folosi : cutii goale din carton mai tare sau cofragul de la oua.

Nu am imagini din timpul procesului de fabricatie fiindca a fost prima incercare, am experimentat, insa rezultatul m-a surprins intr-un mod placut.

miercuri, 16 martie 2011

Tort Kinder






LA MULTI ANI, DRAGA ANDREA !

Ingrediente blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • 1/2 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile, praful de ciocolata si praful de copt. Se amesteca usor si se coace blatul intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm.

Ingrediente crema :

  • 300 ml frisca
  • 375 g lapte condensat
  • 10 g gelatina
  • 2 linguri miere
Frisca se bate spuma tare impreuna cu laptele condensat si mierea. Se va obtine o crema pufoasa in care se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa si topita in cuptorul cu microunde timp de 10 - 15 secunde.
Se amesteca usor si se lasa crema la rece pana se prepara glazura.

Glazura 1 :

  • 120 g ciocolata
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
Se amesteca toate ingredientele si se topesc pe baie de aburi.

Glazura 2 :

  • 110 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura zahar pudra
Se amesteca toate ingredientele si se topesc pe baie de aburi.

Asamblare:

Blatul se taie in 2, o parte se pune in forma de tort tapetata cu folie alimentara, se pune jumatate din crema, glazura 1 si se da la rece timp de 5 minute, pana se intareste glazura.
Se pune restul cremei si cealalta jumatate de blat, se apasa bine cu mana si se lasa tortul la rece peste noapte.
Apoi, se rastoarna tortul pe o tava pentru torturi si se orneaza cu glazura 2.



Un tort de ciocolata din partea Mamei :



Si o poza cu sarbatorita :


LA MULTI ANI !

vineri, 11 martie 2011

Paste cu cascaval si sunca afumata



Ingrediente :

  • 500 g paste fainoase
  • 300 g sunculita afumata
  • 500 g branza de vaci (sau telemea)
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
  • 200 g cascaval
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Branza de vaci se amesteca cu smantana, ouale batute, sare si piper dupa gust si se amesteca bine cu pastele fierte.

Un vas termorezistent sau o tava se unge cu unt si se presara pesmet.

Se toarna compozitia de paste si branza, se niveleaza si se pune deasupra sunculita taiata cubulete mici. Se presara cascaval ras din abundenta si se lasa la cuptor pana se rumeneste cascavalul.

Pofta buna !

Gulyas cu varza murata


Ingrediente :

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 kg varza murata maruntita
  • 500 g carne de porc
  • ulei
  • sare, piper
  • boia
Ceapa se taie marunt si se caleste in cateva linguri de ulei, se adauga morcovul dat pe razatoarea mare si se mai calesc cateva minute.
Se adauga carnea de porc taiata cubulete si se lasa pana se albeste carnea.
Adaugam o lingura de boia dulce, varza murata si apa sa acopere varza.
Condimetam cu sare, piper si lasam mancarea la foc mic pana ce se fierbe varza murata si carnea.

Pofta buna !

Aperitive





Platouri cu aperitive :




  • cascaval
  • snitele din carne de porc
  • chiftele
  • kaizer
  • rulouri cu sunca presata si branza topita
  • cardabosi de casa
  • oua umplute
  • salam picant




  • salata de vinete
  • salata de boeuf
  • salata de ciuperci



  • rosii
  • ardei
  • castraveti
  • masline