joi, 11 august 2011

Omleta simpla - mic dejun la tigaie




Ingrediente pentru omleta :
  • 1 ceapa mare
  • 200 g ciuperci
  • 4 oua
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga ciupercile curatate si taiate felii, se pune putina sare si se calesc impreuna pana cand scade zeama lasata de ciuperci.

Ouale se bat pentru omleta cu sare si piper, se toarna peste ceapa calita cu ciuperci si se lasa la prajit pana se incheaga oul, apoi se intoarce pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca frumos.

Omleta am servit-o cu : paine prajita in tigaie, simplu fara ulei si 2 cartofi mari fierti in coaja, pe care i-am feliat si prajit in putin ulei.

O mancare rapida, foarte buna si satioasa, completata cu o portie mare de salata greceasca.

Pofta buna !



Salata greceasca


Ingrediente :
  • 1 salata verde
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
  • branza feta
  • masline ( optional )
Salata spalata bine se rupe in bucati mici, se adauga rosia taiata cubulete, ceapa tocata marunt si ardeiul feliat.

Se prepara dressingul din : ulei de masline, zeama de lamaie, se potriveste gustul cu sare si piper si se toarna peste legumele amestecate.

Se aseaza salata pe un platou si se presara branza feta din abundenta.
Dupa preferinte, se pot adauga si masline.

Pofta buna !