miercuri, 4 ianuarie 2012

Tort dobos 1

Ingrediente blat :
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu cele 3 linguri de ulei, faina cernuta, praful de copt, se amesteca usor cu o spatula si se coace blatul intr-o forma rotunda de tort cu diametrul de 26 cm. 

Dupa racire, blatul se taie in felii subtiri, blatul a fost foarte inalt, asa ca am reusit sa-l tai in 6 felii, ca si cum as fi copt 6 blaturi de dobos.
Foile se vor umple cu urmatoarea crema :

Ingrediente crema :
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri mari de cacao
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
Ouale intregi se amesteca cu 150 g zahar si se pun la fiert pe baie de aburi, se amesteca continuu pana se ingroasa crema, apoi se adauga cacaoua si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga cate o lingura din crema racita.

Tortul se poate orna cu crema de dobos sau cu zahar caramelizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu