luni, 19 martie 2012

Tort de ciocolata


Un tort delicios, blaturile insiropate cu dulceata de cirese si crema de ciocolata.

miercuri, 14 martie 2012

Cartofi gratinati cu branzeturi


Ingrediente :
  • 1 kg cartofi
  • 200 g sunca presata
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • 200 g smantana 
  • 100 ml lapte
  • sare, piper
  • condimente pentru cartofi
  • 200 g branza de burduf / branza de vaca
  • 1 tub branza topita ( 120 g, eu am folosit branza topita cu verdeturi )
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie felii subtiri.
Ouale se bat cu laptele, se adauga smantana, branza de burduf si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un vas yena, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se aseaza un strat de cartofi, se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru cartofi,  se intinde branza topita, se pun felii de sunca presata, se presara cascaval ras, apoi se toarna 1/3 din compozitia de oua + lapte + smantana + branza.

Se pune iar un strat de cartofi, condimente, cascaval, sunca, branza topita, branzeturi si ultimul strat de cartofi, peste care se toarna ultima parte de branzeturi. 
Se presara cu cascaval si se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna !

sâmbătă, 10 martie 2012

Tarta cu branza si ciuperci


Ingrediente aluat :
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • putina sare
  • 1 lingura smantana
  • faina cat cuprinde
 Se amesteca untul moale, oul, sarea si smantana, apoi se adauga faina cat cuprinde, si se framanta bine aluatul. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece 1 ora.

Ingrediente umplutura :
  • 500 g ciuperci 
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri smantana
  • sare, piper
  • kaizer afumat
  • cascaval ras
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri si se calesc impreuna pana ce scade sucul lasat de ciuperci.
Se adauga kaizerul taiat cubulete, se condimenteaza cu sare, piper si se lasa la racit.

Dupa racire, se amesteca cu branza de vaci si se pune peste aluatul intins in forma de tarta.
Se presara cascaval ras si se coace la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra, 30 - 40 de minute.

Se serveste alaturi de salata proaspata de castraveti + rosii + ardei.

Pofta buna!

Sursa :  http://biancams76.blogspot.com/

luni, 5 martie 2012

Cornulete cu rahat - aluat foietaj


Ingrediente ( pentru ~30 buc ) :
Se pregateste o portie de aluat uiversal, aluatul se taie in triunghiuri, se pune cate o bucatica de rahat si se ruleaza cornurile.

Cornurile se aseaza in tava, se ung cu ou batut si se coc la foc mediu pana ce devin aurii.
Se pudreaza cu zahar pudra si se consuma foarte, foarte repede.

Aluat universal - Foietaj rapid




Ingrediente pentru 1 portie :

  • 280 g faina
  • 220 g unt
  • 200 ml smantana
  • putina sare
Toate ingredientele se amesteca bine si se framanta aluatul.

Se imparte in functie de utilizare: daca se fac cornulete, se imparte in 3 parti, 2 parti sau se poate lasa o bucata intreaga. 
Fiecare bucata se infasoara in folie alimentara si se tine aluatul la frigider timp de 4-5 ore, sau cel mai indicat ar fi peste noapte.

Este important cum se imparte aluatul, deaorece, aluatul o data intins trebuie folosit integral, resturile care raman dupa "decupare" nu se pot framanta din nou.

Acest aluat universal, poate fi folosit atat ca baza pentru tarte dulci / sarate, se poate folosi pentru cornulete cu diverse umpluturi dulci / sarate, se pot face saratele, rulouri, pateuri, etc.

Tot ce faceti folosind acest aluat, va fi deosebit de fraged, delicios si, nu inteleg prin ce minune, dar aluatul va fi in foietaje. Interesant, nu ?

Pentru inceput, am testat niste cornulete cu rahat. Rezultatul : super delicios :)


                 In cadrul acestei postari, voi enumera variantele de utilizare pe care le voi incerca treptat, pentru acest minunat aluat :
  1. Cornuri cu rahat 
  2. Strudele cu mere



sâmbătă, 3 martie 2012

Rulada cu iaurt de piersici


Ingrediente pentru blat :
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
Se pregateste un blat de pandispan, se coace blatul in tava 30 / 40 cm, se ruleaza cu ajutorul unui prosop de bucatarie umezit, apoi se lasa la racit.

Ingrediente crema de iaurt :
  • 500 g iaurt de piersici
  • 200 ml frisca 
  • 1 plic gelatina 
Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita pe baie de aburi.
Frisca se mixeaza bine, apoi se amesteca usor cu iaurtul de piersici.

Se lasa crema la frigider pana incepe sa se intareasca, apoi se umple rulada cu aceasta crema.

Rulada se orneaza cu frisca si se pastreaza la rece cateva ore inainte de servire.

Salata ruseasca


Ingrediente :
  • 1 cartof mare fiert 
  • 2 morcovi fierti
  • sunca presata
  • cascaval
  • porumb din conserva
  • gogosari murati
  • sare, piper
Pentru maioneza : 
  • 1 galbenus de ou
  • 1 ceasca ulei
  •  + o ceasca smantana grasa
Cartofii si morcovii fierti se taie cubulete, la fel se taie si cascavalul si sunca presata. 
Se pun toate intr-un bol si se adauga porumbul din conserva scurs, gogosarii murati taiati fasii inguste.

Se condimenteaza salata cu sare, piper, se amesteca bine si la final se adauga maioneza preparata dintr-un galbenus de ou + o ceasca ulei, amestecata cu o ceasca de smantana grasa.

Se amesteca salata cu maioneaza + smantana si se da la rece cateva ore, sa se patrunda bine aromele.

Pofta buna !