joi, 14 ianuarie 2010

Fasole in paine




















Ingrediente:

  • 500 g fasole uscata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 500 g costita afumata
  • 2 linguri faina
  • sare, piper
  • 1 lingurita boia
  • 100 ml suc de rosii

Mod de preparare

Fasolea se lasa in apa peste noapte schimband apa o data. Apoi, cand se pune la fiert, se schimba apa de 2 ori. Dupa ce s-a schimbat apa si a doua oara, se adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete mici, boiaua, costita afumata taiata bucati si se lasa la fiert la foc mic pana ce fasolea este fiarta. Cand fasolea este gata si costita fiarta, se adauga sare, piper ( am adaugat si condimente pentru fasole uscata) si faina amestecata cu bulionul. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu