marți, 4 iunie 2013

Gogosi italiene ciambelle


         Daca vi se face pofta de niste gogosi aromate, pufoase si foarte gustoase, va rog sa incercati urmatoarea reteta :

Ingrediente :
  • 440 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 70 g zahar
  • un praf de sare
  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml apa
  • vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
Drojdia se dizolva in 50 ml apa calduta. 
Intr-un vas se pune : faina, zaharul, sarea, untul taiat cubulete mici, ouale, cele 2 galbenusuri, vanilia, coaja de lamaie / portocala si drojdia dizolvata. Se framanta bine aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini.

Aluatul pentru gogosi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 1 ora, apoi se intinde intr-o foaie de 0,5 cm grosime, se decupeaza cercurile si se mai lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Gogosile se prajesc in baie de ulei incins. Dupa ce s-au prajit, se lasa pe un servet de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei si se servesc pudrate cu zahar vanilat sau glazurate cu ciocolata.

Sursa retetei : AICI.
 

2 comentarii: