marți, 12 iunie 2012

Napolitane cu caramel si nuci

Ingrediente :
  • un pachet mare foi de napolitane
  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 300 g nuca macinata
Cele 3 oua se mixeaza bine cu 150 g zahar. 
Restul de 150 g zahar se caramelizeaza, se adauga 100 g nuci macinate si se amesteca bine ( pentru ca si nucile sa se prajeasca putin ), apoi se pune untul taiat bucati si se amesteca bine pana se topeste untul.
Se adauga ouale mixate cu zaharul, se opreste focul si se amesteca bine compozitia de caramel, fa final se adauga restul de 200 g nuci macinate si imediat se umple foile.

Foile de napolitana se vor lipi foarte bine, nu este nevoie sa punem greutati peste ele. 
Dupa ce se raceste crema de caramel, se pot taia foile de napolitana umplute cu crema de caramel si nuca !
 

Un comentariu:

  1. Sunt foarte bune foile de napolitana cu aceasta crema si eu le fac destul de des.

    RăspundețiȘtergere