miercuri, 7 noiembrie 2012

Supa din oase de porc


 
Ingrediente :


  • 1 kg. oase de porc cu carne
  • 4 morcovi mari
  • 1 radacina pastarnac mare
  • 1 radacina patrunjel mare
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • piper boabe
  • sare, piper, delikat
  • 1 legatura patrunjel 
  • frunze de telina, leustean
Oasele se spala bine in mai multe ape, apoi se pun la fiert intr-o oala mare ( eu am folosit o oala de 7 litri ) si se pune apa cat sa acopere bine oasele ( aprox. 4 litri ).
Oasele se lasa la fiert la foc mic 1 ora, avand grija sa se indeparteze spuma formata, ori de cate ori este nevoie.

Dupa trecerea acestui timp, se adauga legumele curatate: morcovii, patrunjelul si pastarnacul le-am taiat in 2 pe lung, ceapa se curata de coaja, se pun boabele de piper, telina, frunzele de patrunjel, telina, leustean - legate intr-un buchetel si o jumatate de lingura de sare.
Se lasa supa la fiert inca 2 ore la foc mic, pana ce carnea este fiarta si se desprinde de oase.

Se strecoara supa, se condimenteaza cu sare, piper, delikat dupa gust, se adauga tascute / taitei / galuste de gris si patrunjel proaspat tocat !
Supa este foarte concentrata, asa ca, se mai poate inmulti cu apa .

Carnea se curata de pe oase si se poate folosi pentru pilaf sau se poate servi cu diverse sosuri.

Pofta buna !

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Da, e tare buna, mai ales acum ca sunt racita :(
      O farfurie de supa fierbinte face minuni !
      Te astept si pe tine cu o portie de supa gustoasa !

      Ștergere