vineri, 12 octombrie 2012

Ghiveci de vara


Ingrediente :
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 vanata lunguiata
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa mare
  • 4 rosii mari bine coapte
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper, delikat
  • busuioc, rozmarin
  • 1 foaie de dafin
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste in uleiul bine incins. Dupa cateva minute se adauga usturoiul zdrobit si foaia de dafin, si se lasa pe foc circa un minut.

Se adauga dovleceii taiati cubulete mici, vanata curatata si taiata cubulete, ardeii taiati cubulete si se calesc cateva minute toate legumele.

Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, se condimenteza cu sare, vegeta, piper, busuioc, rozmarin, si se lasa totul sa fiarba la foc mic pana ce scade toata zeama lasata de legume.

Intre timp se prepara pilaful de orez :
  • 1 cana orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare, piper, delikat
  • putin ulei
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si se calesc impreuna cateva minute. Adaugam si orezul bine spalat, 4 cani de apa si condimentam cu sare, piper, delikat. Lasam pilaful sa fiarba la foc potrivit pana se fierb boabele de orez.
Daca este necesar, se mai adauga apa in timpul fierberii.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu