marți, 19 februarie 2013

Chifle pufoase


Ingrediente aluat ( pentru 12 buc. ) :
  • 530 g faina alba
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 20 g drojdie proaspata
Zaharul se dizolva in laptele caldut, se adauga drojdia si se lasa pana se formeaza mici bule deasupra.

Se pune faina intr-un castron, se adauga 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, drojdia dizolvata si apa calduta.
Se framanta bine aluatul, apoi, treptat, se adauga uleiul si se framanta in continuare pana ce se incorporeaza tot uleiul in aluat. 

Aluatul se aseaza intr-un castron uns cu putin ulei si se lasa la crescut 30 de minute.
Se imparte in 12 bucati egale, fiecare avand aproximativ 80 de grame.
Bucatile de aluat se aplatizeaza cu palma, marginile se aduc inspre interior, se preseaza bine, se intorc cu partea lipita in jos si se aseaza in tava.
Chiflele se pensuleaza cu apa calduta si se lasa 30 de minute la crescut, apoi se coc.

Se porneste cuptorul, se lasa sa se incalzeasca bine, apoi se introduce un vas cu 800 - 1000 ml de apa fierbinte, se lasa asa cateva minute, apoi se introduce in cuptor tava cu chiflele.
Se lasa 10 minute la temperatura inalta, apoi inca 10 minute la temperatura mica.

Chiflele sunt deosebit de pufoase, ideale pentru sandwich-uri sau consumate in loc de paine.

Pofta buna !

Reteta este de pe blogul Doamnei Laura Laurentiu, Cuina Banateana, unde veti putea descoperi mai multe retete pentru paine si produse de panificatie.

Un comentariu: