Ingrediente blat 1 ( tava 25/35 cm ) :
- 8 oua
- 300 g zahar
- 5 linguri apa clocotita
- 200 g faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se coace blatul la foc mediu pana ce trece testul scobitorii.
Se lasa blatul la racit, apoi se taie in 2.
Ingrediente blatul 2 :
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- 4 linguri faina
- 250 g nuca prajita si macinata
- 1 lingurita praf de copt
Se coace blatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Ingrediente crema :
- 6 galbenusuri
- 250 g zahar
- 350 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 3 plicuri zahar vanilat
- 300 g unt
Se pune la fiert la foc mic pana se ingroasa crema, se lasa la racit, apoi se freaca cu 300 g unt.
Asamblare prajitura : jumatate din blatul 1 - jumatate din crema de vanilie - blatul 2 - jumatate din crema - a 2-a jumatate din blatul 1.
Deasupra se pune glazura de ciocolata :
- 150 g ciocolata neagra
- 1 lingura mare de unt
- 2 linguri de lapte
Se toarna glazura peste prajitura si se lasa la rece cateva ore.
Se feliaza cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu