duminică, 22 iulie 2012

Cheesecake cu capsuni


Ingrediente blat :
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si la final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Se coace blatul in tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.

Ingrediente crema de branza :
  • 900 g branza proaspata de vaci
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 200 ml frisca lichida
  • 60 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri suc de lamaie
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece. Mixam branza cu zaharul, sucul de lamaie si esenta de vanilie.
Topim gelatina hidratata in baie de aburi si o amestecam cu crema de branza.
Frisca se bate spuma tare si se incorporeaza in crema de branza.

Blatul racit l-am asezat in tava rotunda in care s-a copt, am uns blatul cu un start de dulceata de capsuni, am turnat crema de branza si se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru ornat am folosit :
  • 500 g capsuni proaspete
  • 1 plic gelatina rosie pentru ornat torturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu