miercuri, 16 ianuarie 2013

Baton in foi de napolitane


O reteta testata si garantata 100 % , care merita incercata :)

Ingrediente :
  • 450 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g unt 80 % grasime
  • 500 g lapte praf
  • 50 - 100 g cacao
  • 2  foi mari de napolitane
Zaharul, zaharul vanilat si apa se pun la fiert, din momentul in care a dat in clocot, se fierbe exact 10 minute, pana se leaga siropul.
Se stinge focul, se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste untul.
Se lasa siropul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura mainii.

Laptele praf se amesteca cu cacaou si se cerne intr-un vas incapator.
Se toarna siropul caldut peste laptele praf si se framanta cu mana ciocolata.

O tava mare de 30/40 cm se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza o foaie de napolitane, se intinde ciocolata si se acopera cu a 2-a foaie de napolitane. Se apasa bine cu mana si se lasa cateva ore la rece pana se intareste ciocolata.
Ciocolata de casa se portioneaza dupa preferinte.

Dupa aceasta reteta se poate prepara orice tip de ciocolata de casa : ciocolata alba, ciocolata neagra, cu stafide, cu nuci, cu alune, cu cocos, etc.

Sursa retetei :  Retete ca la Mama .

Un comentariu: