marți, 28 iunie 2011

Tort cu crema de vanilie si banane



Un alt tort rapid si fara coacere !

Ingrediente :
  • 200 g piscoturi
  • sucul de la un compot sau : 1 cana apa, 3 linguri zahar, o fiola esenta de vanilie
Pentru crema :
  • 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • 1 banana
Piscoturile se trec prin sucul de la compot sau siropul de zahar, se aseaza intr- o forma de chec tapetata cu folie alimentara.

Pentru crema : praful de budinca se amesteca cu zaharul si 4 linguri de lapte rece, restul de lapte se pune la fiert si se prepara budinca de vanilie. Se lasa la racit amestecand des pentru a nu se forma crusta.

Frisca lichida se mixeaza bine si se adauga pe rand cate o lingura de budinca de vanilie racita, pana se incorporeaza toata budinca.
Se adauga si esenta de vanilie si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la microunde
( doar 10 secunde ) , se amesteca usor.

Jumatate din cantitatea de crema se intinde peste piscoturi, se aseaza bucati de banana ( se poate folosi orice alt fruct ) , se pune restul cremei si se acopera cu piscoturi insiropate.

Tortul se lasa la rece cel putin 2 ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu