sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Tort cu ciocolata si orez



Ingrediente:

- 100 g orez expandat ( sau fulgi de orez )
- 250 g ciocolata neagra
- 50 g unt

- 2 plicuri budinca de vanilie

- 6 linguri zahar
- 1 l lapte


Mod de preparare

Se pune ciocolata in baie de apa pana se topeste, se adauga untul si se lasa pana ce se topeste si aceasta. Orezul expandat se zdrobeste cu mana si se amesteca cu ciocolata topita.
O forma de tort cu peretii detasabili se unge cu un strat subtire de ulei, se aseaza compozitia de mai sus in ea si se niveleaza cu o lingura. Se pune blatul obtinut la frigider pana ce pregatim budinca. Budina de vanilie o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj, o turnam peste blat si lasam sa se raceasca. Apoi presaram ciocolata rasa si o lasam la frigider cel putin 2 ore. Este un tort foarte gustos si se prepara foarte repede!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu