duminică, 2 ianuarie 2011

Bombite cu ciocolata




Ingrediente :

  • 500 g fursecuri cu ciocolata / biscuiti
  • 200 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri cacao
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • nuca de cocos
Fursecurile / biscuitii se dau prin masina de tocat carne sau rasnita.
Din unt, cacao, ciocolata, lapte si zahar se fierbe un sirop gros care se lasa putin la racit.
Siropul se toarna peste fursecurile macinate, se pune esenta de rom si se framanta un aluat maleabil, care nu se mai lipeste de maini.
Daca aluatul este mai moale, se poate lasa 15-20 minute la frigider, apoi se modeleaza bombite care se dau prin nuca de cocos.

Ingredientele pentru sirop si esenta de rom se vor adauga dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu