marți, 27 noiembrie 2012

Strudele cu mere


Ingrediente pentru aluat :
  • 280 g faina
  • 220 g unt
  • 200 ml smantana
  • putina sare
Pentru strudelele cu mere, am folosit o portie de aluat universal de foietaj, modalitatea de preparare este descrisa AICI.

Ingrediente pentru umplutura de mere :
  • 6 mere mai mari
  • 4-6 linguri zahar ( in functie de cat de dulce vreti sa fie umplutura )
  • 2 linguri mari de pesmet
  • 100 g unt
  • praf de scortisoara dupa gust
  • + 1 ou pentru uns 
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se calesc in unt pana ce devin moi.
Dupa ce s-au racit merele calite, se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul.

Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara, se taie in 6 bucati, fiecare se umple cu cate 2 linguri mari de umplutura de mere si se ruleaza sub forma de strudel.

Strudelele se aseaza in tava unsa cu putin unt, se ung cu ou batut si se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Dupa ce se racesc se pot presara cu zahar pudra.

Pofta buna !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu