luni, 4 iunie 2012

Beigli cu mac


Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura mare smantana
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie / portocala
 Faina + untul + untura se framanta bine pana se obtine un aluat sfaramicios.
Se adauga galbenusurile, laptele, smantana, drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte, zaharul vanilat, sarea si aromele. Se framanta aluatul, apoi se inveleste in folie alimentara si se da la rece 30 de minute.

Ingrediente umplutura :
  • 250 g mac macinat
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte
  • 2 albusuri
  • coaja de lamaie / portocala
  • + un ou pentru uns deasupra
Se fierbe laptele cu zaharul, apoi se adauga macul macinat si zaharul vanilat, se amesteca bine, adaugam coaja de lamaie / portocala si la final cele 2 albusuri batute spuma tare. Se amesteca bine pana se incorporeaza albusurile.

Aluatul se imparte in 3 parti, se intinde fiecare parte sub forma dreptunghiulara, se pune umplutura cu mac si se ruleaza sub forma de beigli.
 Se aseaza in tava unsa cu putina grasime, se ung ruladele cu oul batut si se coc la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

4 comentarii:

  1. Ador baigli asta cu mac,,,,,arunca si la mine o coarda,yamiiii!!
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc:) O zi frumoasa si tie !

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooh, ce faine-s si ce pofta mi-ai facut! Bravo pentru reusita, perfecte! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita pe blog si pentru aprecieri! Si nu in ultimul rand, multumesc pentru reteta ! Va doresc o zi frumoasa !

      Ștergere