sâmbătă, 12 mai 2012

Cornuri de brutar








Ingrediente :
  • 300 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 4 linguri mari de ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata

  • ulei pentru uns aluatul
  • 1 galbenus pentru uns
  • sare, susan, mac
Drojdia se dizolva in apa calda, se adauga zaharul si se lasa pana se umfla.
Se framanta aluatul din faina + drojdia + sarea  + uleiul, se lasa la dospit 30 de minute.

Apoi se imparte aluatul in 8 bucati ( eu am avut doar 7 ), fiecare bucata se pliaza cu palma, se unge cu putin ulei, se ruleaza sub forma de melc si se inoada capatul sa nu se desfaca.

Dupa ce sunt gata cei 8 melci, se ia prima bucata, se intinde cu sucitoarea si se ruleaza sub forma de corn.
Se procedeaza la fel si cu celelalte 7 bucati.

Cornurile se aseaza in tava unsa cu putin ulei / untura, se lasa la dospit 5 - 10 minute, se ung cu galbenusul de ou, se presara semintele dupa preferinte si se coc la foc potrivit pana se rumenesc frumos. 

Cornurile sunt foarte bune, crocante la exterior si pufoase in interior si sunt la fel de bune atat proaspete, caldute, cat si a 2-a zi.

Cornurile nu sunt foarte sarate, eu le-am consumat in loc de paine, pentru gustari rapide cu sunca + cascaval + rosii, ardei, castraveti , precum si cu unt si dulceata. 
Aceste variante nu au fost imortalizate, atat de repede au disparut :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu