joi, 21 martie 2013

Pogacele rapide cu cascaval


            Daca doriti niste pogacele fragede si cu gust intens de cascaval, care se fac in aproximativ 30 de minute, cu un minim de efort, fara framantat si fara dospit, va rog sa incercati reteta de mai jos, mai simplu de atat nici nu cred ca se poate !
 
Ingrediente :
  • 400 g faina
  • 150 g untura sau 250 g unt
  • 200 ml smantana grasa de 20 sau 25 %
  • 30 g drojdie
  • 150 g cascaval ras
  • 1,5 lingurita de sare
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • cascaval ras
Faina + untura ( sau unt ) + smantana + cascavalul ras + 1 lingurita si jumatate de sare + 30 g drojdie proaspata dizolvata in cateva linguri de apa - se amesteca foarte bine pana se leaga compozitia si obtinem o bila.

Aluatul se intinde de grosimea unui deget, se decupeaza pogacelele, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si pe fiecare se presara cascaval ras.

Se coc pogacelele in cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc frumos.
Din ingredientele de mai sus se obtin 2 tavi mari de pogacele, insa sunt atat de bune, incat merita facute 2 portii din start.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu