marți, 20 noiembrie 2012

Chec simplu cu stafide



Ingrediente pentru 1 chec :

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 50 g stafide
  • 1 plic zahar vanilat
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, laptele si uleiul, se amesteca bine aluatul si la final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. 

Se adauga si stafidele si 3/4 din compozitie se toarna in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
In compozitia ramasa se adauga 1 lingura de cacao, se amesteca bine si se toarna peste alautul din tava.
Se amesteca putin cele 2 culori cu o scobitoare / betisor pentru frigarui.

Se coace checul in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, timp de 40 - 50 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit se poate orna cu glazura de ciocolata.

100 g ciocolata amaruie se topeste in cuptorul cu microunde si se imbraca checul in glazura.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu