luni, 27 mai 2013

Tort cu capsune si jeleu - fara coacere





Un tort simplu, foarte gustos, care se poate prepara cu fructele preferate in aproximativ 30 de minute.

Ingrediente blat de biscuiti :
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
Laptele + zaharul + untul + zaharul vanilat , se pun pe foc si se lasa pana se topeste untul.
Compozitia se toarna peste biscuitii macinati si se amesteca bine.
Aluatul de biscuiti se pune intr-o tava rotunda de 26 cm, cu peretele detasabil, si cu ajutorul unei linguri se intinde blatul apasand biscuitii cu lingura. Se da tava la rece pana ce pregatim crema.

Ingrediente crema de capsuni :
  • 300 ml frisca 
  • 250 g iaurt de capsuni
  • 200 g capsuni 
Frisca se bate spuma tare, apoi se adauga iaurtul si fructele taiate cubulete mici. 
Se toarna crema de iaut peste blat si se lasa la rece.

Pentru jeleul de capsuni :
  • 400 ml suc rosu de fructe : de capsune, de coacaze negre sau de strugure
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 3 linguri de zahar
Se fierbe budinca in sucul de fructe, conform instructiunilor de pe ambalaj, se lasa la racit pana ce ajunge la temperatura camerei. Pana se raceste, trebuie sa amestecam des crema pentru a nu se inchega prea repede.

Peste crema de iaurt am asezat felii de capsuni, apoi am turnat jeleul si am lasat tortul cateva ore la rece.

Se desprinde marginea detasabila a formei de tort si se feliaza tortul cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda.
 
 

2 comentarii:

  1. Oau !. Ce bine arata. Papilele mele gustative au luato razna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foaret bine arata si are o tinuta superba, chiar fara gelatina!

    RăspundețiȘtergere