vineri, 15 februarie 2013

Prajitura Maria


Prajitura are blat cu nuca si crema de cafea, o combinatie foarte inspirata.
Prajitura Maria alaturi de Prajitura Ciocolatina - pregatite in exact 2 ore, cine nu ma crede, n-are decat sa incerce :)

Ingrediente blat :
  • 9 albusuri
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 4 linguri faina
  • 9 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi se adauga nuca prajita si macinata, faina si praful de copt.
Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele uscate si se coace blatul la temperatura medie, in tava tapetata cu hartie de copt pana ce se rumeneste frumos.

Ingrediente crema :
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte / amaruie
  • 2 plicuri cafea instant solubila
  • 400 ml frisca
Galbenusurile se amesteca cu zaharul + cacaoua + ciocolata rupta bucati, se lasa pe baie de aburi pana se topeste ciocolata si zaharul. Cand s-a ingrosat crema, se ia de pe foc, se adauga 2 plicuri de cafea instant, se amesteca bine si se lasa la racit.

Frisca se bate spuma pana ce se leaga, apoi se adauga treptat crema fiarta si racita.
Se mixeaza pana se obtine o crema fina, destul de tare.

Se intinde crema de cafea peste blatul racit si deasupra se pune o glazura de ciocolata :
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida 
- topite pe baie de aburi.

Se lasa la rece cateva ore, apoi se feliaza cu un cutit tinut cateva minute in apa fierbinte.
 

3 comentarii:

  1. Esti invitata mea la o prajitura :)
    Iti doresc week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce platou frumos!!Neaparat vreau si eu o bucatica! Pup

    RăspundețiȘtergere