luni, 24 iunie 2013

Salata Caesar



O salata usoara de vara, potrivita pentru o cina usoara.

Ingrediente ( pentru 2 persoane ) :

  • 1 salata verde
  • 1 piept de pui
  • 100 g cascaval
  • 2 felii de paine
  • cateva linguri de ulei
  • sare, piper, delikat
Ingrediente pentru sos :
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceasca mica de ulei ( 100 ml )
  • 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • 2 linguri de smantana grasa
Pieptrul de pui se condimenteaza cu sare, piper, delikat, se stropeste cu ulei si se prajeste pe gratar sau in tigaie, fara ulei.
Cele 2 felii de paine se taie cubulete marunte, apoi se prajesc in cateva linguri de ulei.

Salata se spala bine, se taie fasii si se aseaza intr-un bol. Se pune pieptul de pui prajit, taiat cubulete, crutoanele de paine si 100 g cascaval taiat cubulete.
Se amesteca usor si se prepara dressing-ul.

Se pregateste maioneza din galbenusul de ou + mustar + ulei.
Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, catelul de usturoi ras fin, sare si piper dupa gust si cele 2 linguri de smantana. 
Se amesteca bine si dressingul obtinut de toarna peste salata pregatita in bol.
Deasupra se presara 50 g cascaval ras.

Salata poate fi servita imediat sau tinuta in frigider cateva ore.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu