luni, 3 decembrie 2012

Tort cu crema de lapte condensat


Ingrediente blat :
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
Din ingredientele pentru blat, se prepara un blat simplu de pandispan cu cacao.
Blatul se taie in 3 felii si fiecare parte se insiropeaza cu sirop de zahar :
  •  6 linguri zahar se caramelizeaza
  • 1 cana de apa
Ingrediente crema :
  • 300 g lapte condensat ( reteta AICI )
  •  300 ml frisca
  • 50 ml lapte
  • 1 plic gelatina granule
  • 100 ml apa rece
  • 3-4 linguri mari de miere
  • esenta de vanilie
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece, apoi se topeste pe baie de aburi.
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte si gelatina lichida.
Frisca se bate spuma tare, apoi se amesteca cu laptele condensat ( amestecat cu gelatina ), esenta de vanilie si mierea.
Cu aceasta crema se umple cele 3 foi pentru tort.

Tortul se orneaza cu glazura de ciocolata :
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca
Ciocolata se rupe bucati, se amesteca cu frisca lichida si se topesc pe baie de aburi.
 

2 comentarii: