joi, 24 ianuarie 2013

Pizza rustica



O pizza gustoasa, cu aluatul subtire si crocant, topping bogat si daca va spun ca se face si destul de repede, chiar ca merita incercata reteta aceasta.
4 bucati de pizza sunt gata in aproximativ 1 ora, cand am comandat ultima data pizza, am asteptat 90 de minute :)

Ingrediente aluat pentru pizza ( pt. 4 buc ) :

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita oregano uscat 
  • 50 ml ulei
  • apa calduta
In jumatate de cana de apa calduta se dizolva drojdia, se amesteca bine.
Faina se cerne intr-un vas, se pune apa cu drojdia, sarea, oregano, uleiul, framantam aluatul adaugand apa calduta, pana ce nu se mai lipeste de peretii vasului. 
Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca pana ce pregatim toppingul pentru pizza.

Mai acem nevoie de :
  • ketchup 
  • amestec de condimente pentru pizza
  • carnati de casa picanti
  • kaizer sau sunca presata
  • ciuperci proaspete
  • ceapa
  • cascaval ras
Aluatul il impartim in 4 bucati. Tava petru pizza se unge cu putin ulei, se pune o bucata de aluat si cu mainile unse cu ulei intindem aluatul.
Se pune o lingura mare de ketchup + 1/2 lingurita de condimente pentru pizza, se intinde peste blat apoi se pun : bucati de kaizer sau sunca presata, felii subtiri de carnati de casa, ceapa taiata felii subtiri, felii de ciuperi si la final cascaval ras.

Se coace blatul timp de 10 - 15 minute la foc mare, pana se rumeneste frumos aluatul.

In timp ce prima pizza este la copt, se va pregati a 2-a pizza.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu