joi, 28 februarie 2013

Escalop din carne de porc cu ciuperci


Ingrediente :
  • 800 g carne de porc : cotlet de porc sau pulpa de porc
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, delikat
  • cateva linguri de faina
  • 300 ml apa fierbinte
Carnea de porc se portioneaza in 8 bucati, si fiecare bucata se bate cu ciocanul pentru snitele.
Feliile de carne se dau prin faina.

Usturoiul se taie bucati mai mari, se rumenesc bucatile in 3-4 linguri de ulei incins, apoi se scoate usturoiul si in acelasi ulei se prajeste fiecare bucata de carne data prin faina.

Bucatile de carne se aseaza intr-un vas yena, se pun ciupercile curatate si taiate bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, delikat, se toarna apa fierbinte, se acopera vasul cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 25 - 30 minute.

Dupa ce am scos vasul din cuptor, am adaugat 1 lingura mare de smantana.
Carnea a devenit foarte frageda si gustoasa, si s-a obtinut un sos delicios de ciuperci.

Escalop din carne de porc cu ciuperci, minunat alaturi de piure de cartofi si castraveti murati.

Pofta buna !

2 comentarii:

  1. Super deliciosa!:)
    Imi place blogul tau,are consistenta!
    Te adaug in lista mea de "urmariti generali"!

    O saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere