miercuri, 20 februarie 2013

Prajitura Cremsnit



O prajitura delicioasa, care se prepara foarte repede si se consuma la fel de repede.

Ingrediente ( 15 bucati mari ) :
  • 1 pachet foi cremsnit
  • 3 oua
  • 1 litru lapte
  • 100 g amidon alimentar sau faina
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie ( optional )
Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul. Amidonul sau faina se amesteca cu 200 ml lapte pana se dizolva toate cocoloasele, se adauga peste ouale mixate cu zaharul, se toarna restul de 800 ml lapte, zaharul vanilat  si se pune la fiert la foc mic, amestecand mereu pana ce incepe sa fiarba crema si se ingroasa ca si o budinca.

Dupa ce crema a fiert aproximativ 5 minute, se opreste focul, se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si untul, se amesteca bine si se toarna crema fierbinte peste o foaie de cremsnit, se acopera cu cealalta foaie si se lasa sa se raceasca.

Prajitura se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza.

Pofta buna !

Un comentariu: