Ingrediente blat :
- 7 albusuri
- 7 linguri zahar
- 200 g nuca prajita si macinata
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit.
Eu am folosit o tava mare de 30/40 cm , daca folositi o tava mai mica, blatul va fi putin mai inalt.
Ingrediente glazura 1 :
- 200 g ciocolata cu lapte
- 3 linguri frisca lichida
Ingrediente crema caramel :
- 12 linguri zahar
- 200 g unt
- 7 galbenusuri
- 200 g alune ( sau, o parte se poate inlocui cu bucati de nuci )
Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar ramase si se adauga peste zaharul topit, se pun 200 g arahide prajite ( nesarate ) si se fierbe crema pana se ingroasa.
Dupa ce se raceste crema de caramel, se intinde peste prima glazura de ciocolata si prajitura se da la rece.
Ingrediente glazura 2 :
- 200 g ciocolata amaruie
- 4 linguri frisca lichida
Prajitura se lasa cateva ore la rece, apoi se feliaza.
Prajitura este foarte - foarte buna, si desi reteta este destul de lunga, se prepara destul de repede si usor.
Pofta buna !
Sursa retetei : reteta acesta am vazut-o pe una din blogurile pe care le urmaresc in lista mea, am notat-o si acum nu mai stiu care era blogul. Imi cer scuze autoarei, am sa completez ulterior, daca imi dau seama.
Multumesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu