marți, 11 decembrie 2012

Prajitura Ciocolatina


Ingrediente pentru crema de baza :

  • 400 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 g cacao
  • 10 galbenusuri
Zaharul si apa se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza cacaou. Se lasa siropul la racit si cand este rece, se incorporeaza pe rand 10 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare.

Ingrediente blat :
  • 10 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1/2 din compozitia de baza
  • 1 plic praf de copt
  • 9 linguri faina
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se incorporeaza crema de ciocolata si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se coace blatul in tava tapetata cu hartie de copt ( tava 22 / 32 cm ).

Ingrediente crema de ciocolata :
  • 1/2 din crema de baza
  • 250 g unt
Untul se spumeaza si se adauga pe rand, lingura cu lingura, crema de ciocolata.

Blatul racit se taie in 2 si se insiropeaza cu :
  • 5-6 linguri de zahar caramelizat
  • stins cu 1 cana de apa
  • esenta de rom dupa gust
          Peste o foaie de blat se pune mai mult de jumatate din crema de ciocolata, urmeaza blatul 2 si restul de crema.

Prajitura se orneaza cu :
  • 300 - 400 ml frisca batuta spuma 
  • 100 g ciocolata data pe razatoarea mica
Eu am avut doar 150 ml frisca, asa ca am ornat prajitura Ciocolatina cu un strat mai subtire de frisca.

3 comentarii:

  1. Wow, cred ca e grozava prajitura asta...se topeste in gura!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wau cata de ciocolatoasa este ,trebuie incercata aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti dreptate, prajitura este foarte buna, cu multa ciocolata si nu este gretoasa . Merita incercata !

    RăspundețiȘtergere