luni, 5 martie 2012

Aluat universal - Foietaj rapid




Ingrediente pentru 1 portie :

  • 280 g faina
  • 220 g unt
  • 200 ml smantana
  • putina sare
Toate ingredientele se amesteca bine si se framanta aluatul.

Se imparte in functie de utilizare: daca se fac cornulete, se imparte in 3 parti, 2 parti sau se poate lasa o bucata intreaga. 
Fiecare bucata se infasoara in folie alimentara si se tine aluatul la frigider timp de 4-5 ore, sau cel mai indicat ar fi peste noapte.

Este important cum se imparte aluatul, deaorece, aluatul o data intins trebuie folosit integral, resturile care raman dupa "decupare" nu se pot framanta din nou.

Acest aluat universal, poate fi folosit atat ca baza pentru tarte dulci / sarate, se poate folosi pentru cornulete cu diverse umpluturi dulci / sarate, se pot face saratele, rulouri, pateuri, etc.

Tot ce faceti folosind acest aluat, va fi deosebit de fraged, delicios si, nu inteleg prin ce minune, dar aluatul va fi in foietaje. Interesant, nu ?

Pentru inceput, am testat niste cornulete cu rahat. Rezultatul : super delicios :)


                 In cadrul acestei postari, voi enumera variantele de utilizare pe care le voi incerca treptat, pentru acest minunat aluat :
  1. Cornuri cu rahat 
  2. Strudele cu mere



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu