duminică, 2 decembrie 2012

Tort cu visine


Ingrediente blat de biscuiti :
 

  • 300 g biscuiti 
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
Untul + laptele + zaharul + cacaou se pun pe foc mic pana se topeste untul si zaharul, apoi se toarna siropul fierbinte peste buscuitii macinati / zdrobiti, se amesteca bine pana se leaga compozitia, apoi se toarna aluatul intr-o forma rotunda cu diametrul 20 -22 cm, tapetata cu folie alimentara.

Blatul de biscuiti se da la rece pana se prepara crema de fructe.

Ingrediente crema :
  • 300 g iaurt devisine
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina granule
  • 1 borcan compot de visine
  • 1 plic crema / gelatina de visine + 3 linguri zahar ( Rote Grutze, Fruchte zugeben, de la Dr. Oetker )
Iaurtul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml. apa rece si topita in cuptorul cu microunde. 
In frisca batuta spuma tare se incorporeaza iaurtul, adaugam si visinele fara samburi si scurse de suc, se amesteca usor pana se intareste crema.

Crema de visine se toarna in forma de tort peste blatul racit, deasupra am preparat o crema de fructe : praful pentru gelatina se amesteca cu 3 linguri de zahar si 3 linguri suc devisine. Restul sucului de la compot ( 300 - 350 ml ) se pune la fiert si se fierbe crema ca si o budinca. 
Daca nu gasiti gelatina de fructe, puteti folosi un plic de budinca.

Se lasa crema sa se racoreasca putin, apoi se toarna peste tort.

Tortul se lasa la frigider cateva ore, apoi se indeparteaza peretii formei de tort.

Pofta buna !

2 comentarii: