joi, 28 martie 2013

Tort de ciocolata cu visine


Un tort delicios cu crema de ciocolata si visine din compot, decorat cu glazura de ciocolata.

LA MULTI ANI AGNES SI ANDREA !

Blat simplu de pandispan din 8 oua, taiat in 2 si insiropat cu capuccino cu gust de rom.

Asamblare : un blat insiropat , 1/2 crema de ciocolata, 1 borcan de visine din compot, un rand de piscoturi insiropate in cafea capuccino, 1/2 din crema, inca un borcan de visine si cealalta jumatate din blat insiropat  .

Pentru crema ( mai nou, crema mea preferata de ciocolata ) :

400 g zahar + 150 ml apa, se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga 100 g cacao si 200 g ciocolata neagra rupta bucati. Se amesteca bine crema pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit crema de ciocolata, se adauga pe rand 6-8 galbenusuri de ou, se amesteca bine dupa fiecare. Se va obtine o crema fluida de ciocolata.
Alta data am preparat blatul de tort numai din albusuri si la crema am folosit galbenusurile ramase, de aceea variaza numarul de galbenusuri, in functie de cate va raman de la blat.

1 litru de frisca se mixeaza pana se leaga frisca ( nu trebuie sa fie teapana ), se adauga crema de ciocolata si mixam in continuare pana ce obtinem o crema de ciocolata fina si cremoasa.

Dupa preferinte, se poate adauga si esenta de rom.

Din cantitatile de mai sus rezulta o cantitate destul de mare de crema de ciocolata, tortul a avut aproximativ 6,5 - 7 kg, deci pentru un tort rotund, ajunge o jumatate de portie de crema.

Un comentariu: