marți, 28 iunie 2011

Cartofi condimentati aurii




Ingrediente :
  • 1 kg cartofi noi
  • sare, piper
  • pesmet
  • praf de usturoi
  • ulei
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun a fiert in apa cu putina sare. Se lasa la fiert pana ce o furculita intra usor in ei, apoi se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca putin.

Se stropesc cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si praf de usturoi.

Un vas termorezistent se unge cu putin ulei, se presara o lingura de pesmet, se aseaza cartofii condimentati (e bine sa fie un strat mai subtire de cartofi pentru a se rumeni frumos) si , deasupra, se presara pesmet. Se da la cuptor pana ce cartofii devin aurii si crocanti.

Cartofii condimentati i-am folosit pe post de garnitura alaturi de piept de pui umplut cu cascaval.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu