luni, 6 iunie 2011

Tarta cu capsuni



Ingrediente blat :
  • 125 g faina
  • 25 g zahar
  • 110 g unt
  • 1 lingura lapte
Faina cernuta se amesteca cu untul rece, taiat cubulete si se framanta cu mana pana se obtine un aluat care se sfarma usor (sau se poate folosi robotul de bucatarie).
Se adauga zaharul si laptele, se framanta bine, aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.

Forma de tarta se unge cu unt si se intinde aluatul, se strapunge aluatul cu o furculita si se coace timp de 25 - 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Pentru crema :
  • 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • + 1 kg capsuni
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, se intinde peste blatul racit si se orneaza cu capsuni (se poate folosi si frisca pentru ornat).

In loc de plicul de budinca, se poate folosi si crema fiarta:
  • 500 ml lapte
  • cateva linguri de zahar (dupa gust)
  • 4 linguri faina
  • zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, zaharul vanilat si treptat laptele rece, se pune la fiert amestecand continuu pana se ingroasa crema si devine o budinca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu