miercuri, 14 decembrie 2011

Prajitura din albusuri




Ingrediente pentru o tava de 30 / 40 cm :

  • 6 albusuri de ou ( am folosit albusurile ramase de la Ciorba de burta )
  • 1 cana de zahar
  • 3/4 cana faina
  • 2 cani : stafide, rahat taiat marunt, nuci tocate
  • 1 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare zu zaharul, cand s-a topit zaharul se adauga : faina, praful de copt, amestecul de nuci +stafide+ rahat, se amesteca usor cu o spatula si se coace blatul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Ingrediente pentru crema :
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 ml frisca
Budina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, cu 300 ml lapte si 4 linguri de zahar, dupa racire se mixeaza cu frisca batuta spuma.

Crema se intinde peste blatul racit si se prepara glazura de ciocolata din :
  • 150 g ciocolata
  • 90 ml frisca lichida
- se incalzesc pe baie de aburi pana se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura.

Prajitura se lasa la rece cateva ore, apoi se feliaza cu un cutit ascutit.

2 comentarii:

  1. Hmmm ce bunaciune de prajiturica!! Vreau si eu! O zi minunata sa aveti!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prajitura asta chiar ca este tare buna, blatul este ca si de bezea, insa se face mult mai repede.
    O zi buna va doresc si eu si Sarbatori Fericite !

    RăspundețiȘtergere